Sisarilta 6.10.

Näsin Tyttöjen 75-vuotisjuhlavuoden sisariltaa vietettiin lauantaina 6.10.

Ennen sisariltaa kolollamme Kyttälässä oli avoimet ovet, ja paikalle saapuikin kymmenpäinen Näty-joukko muistelemaan vanhoja aikoja ja ihmettelemään nykyajan menoa. Varsinkin kolon "vanha puoli", Hiippala, nosti vierailijoiden mieliin muistoja ja yhteisiä toilailuja myös Hiipan Poikien kanssa.

Kello viiden aikaan kaikki siirtyivät kololta kaupungin läpi kohti Näsin salia. Tuki ry oli loihtinut paikalle todellista risteilytunnelmaa, sillä aulaa koristivat tax-free myymälä ja jokainen saapuva vieras valokuvattiin sisäänkäynnillä asianmukaisten 75-ilmapallojen kanssa. Auringonnousu-alkumaljat ihastuttivat risteilyvieraita kauniilla värillään ja muutoinkin maukkaalla olemuksellaan.

Alkumaljojen jälkeen risteilyohjelma käynnistyi laivan henkilökunnan esittelyllä sekä bingolla, jonka aikana oli mahdollista tutustua itselle ennalta tuntemattomiin Näsin Tyttöihin. Tämän jälkeen ohjelmassa oli NäTy-marssi, lippukunnanjohtajien esitelmä nykytoiminnasta ja tietenkin laivan buffet. Illan todellinen huipennus oli Näty-kymppi -show, jossa Näty X etsi kiinnostavaa vuosikymmentä Näty-historiasta vuosikymmenten edustajien avulla. Voittajaksi valikoitui 80-luku!

Saimme myös mukavan yllätyksen juhlan loppuun: Ilmiö-vartio luovutti lippukunnan käyttöön oman ansiomerkkijärjestelmän, johon kuuluu hopeinen ja kultainen NäTy-ansiomerkki! Samalla luovutettiin ensimmäinen kultainen ansiomerkki lippukunnanjohtajallemme Arla Selinille. Arla oli hyvin otettu tästä tunnustuksesta ja Ilmiön upeasta lahjasta. Toivottavasti tämä hieno hetki Näsin Tyttöjen polulla tulee kannustamaan myös seuraavia Nätyjä uudistumiseen ja innovointiin.

Ilta vietettiin kerrassaan hilpeässä tunnelmassa ja vahvassa Näsin tyttö -hengessä. Täysin ei kommelluksiltakaan vältytty, mutta vastoinkäymisille voitiin onneksi jo illalla yhteisesti naurahtaa. Toivottavasti nähdään taas viiden vuoden päästä samalla ja ehkä vielä suuremmalla sisarjoukolla!