Näsin Nysä

Näsin Nysä on vuodesta 1972 asti ilmestynyt Näsin Tyttöjen pää-äänenkannattaja.

Nysä ilmestyy noin 5 kertaa vuodessa.

Vuodesta 1972

Painosmäärä 100 kpl (vaihtelee jäsenmäärän mukaan)

ISSN 0786-7743

Painopaikka Grano Oy

Vaihtuva toimittajakunta

Ohjeita Nysän kirjoittajille

Teksti

Kirjoita tekstisi haluamallasi ohjelmalla ja lähetä ne toimitukseen tiedostomuodossa .docx tai .odt (Wordissä .docx on oletuksena) tai jaa niiden lukuoikeus Google Drivestä. Sivun koosta ei tarvitse huolehtia, sillä toimitus huolehtii lehden taitosta! Kirjoita siis normaaleja sivuja.

Jos haluat käyttää jotain tiettyä muotoilua tekstissä, voit lisäksi lähettää .pdf-tiedoston, jossa näkyy jutun ulkonäkö. Muotoilu ei kuitenkaan ole pakollista, vaan toimitus voi muokata lopullisen ulkoasun. Jos teet muotoillun tiedoston, varmista että sivun koko on A4.

Lisäohjeita kirjoittamiseen Typografia luettavuuden apuna

Kuvat

Juttuusi liittyvät kuvat voit joko itse muotoilla tekstin sekaan tai laittaa ne vain tiedostoon, jolloin toimitus muotoilee ulkoasun. Koska Näsin Nysä on pääsääntöisesti mustavalkoinen julkaisu, kuvat muutetaan mustavalkoiseksi. Voit tehdä sen itse, tai jättää sen toimituksen huoleksi. Varmista silti että kuva on selkeä ja tarpeeksi tarkka.

Nysän painaminen ja postitus

Monistus

Monistus tapahtuu Grano Oy:ssä Nekalassa. Lopullisen kootun aineiston voi toimittaa PDF-muodossa suoraan muistitikulla tai sähköpostilla.

Postitus

Postitus tehdään normaaliin tapaan postimerkein. Viikkotoiminnassa mukana olevat saavat Nysän mukaansa kololta.

Osoitetarrat

Osoitetarrat voi tulostaa suoraan Kuksasta. Lippukunnan ulkopuolisille menevien Nysien tarrat, sekä Nysän sisäkannet saat Karolta tai Arlalta.